För snart fem år sedan tog Christiane Petit över idylliska Lustfyllt i Munkaskog utanför Habo. Det har varit fem spännande, utvecklande och lärorika år varav det senaste har inneburit utmaningar hon inte kunnat föreställa mig. De har fått ändra, anpassa och även pausa verksamheten men sedan sista april blev det klart med ett unikt samarbete.

Christiane har alltid trott att det man önskar med hela hjärtat kommer så småningom till oss. Hon älskar sitt jobb och framförallt platsen där hon får utöva det. Läget vid Vätterns kant, bröllop och fikabuffé är starkt förknippat med Lustfyllt. Sjön och miljön har dessutom en påtagligt rogivande och avstressande förmåga.


– Här får jag träffa otroligt många (och olika) människor och får samtidigt möjligheten att påverka deras liv. Även om det bara är lite grannn, med ett leende eller mer ingripande med kostrådgivning eller ibland livstidscoaching. Det har faktiskt hänt att matgäster senare blivit mina coaching-klienter,” säger Christiane.

Otrevligt besök

Men så kom en mindre trevlig gäst på oväntat besök. Det var Covid-19 som i början på förra året gjorde både människor illa och skadade verksamheter, bland andra, vackra Lustfyllt.

– Mitt duktiga team och jag har kämpat tappert och anpassat oss så mycket vi kunnat, men när gästerna inte kommer i tillräcklig mängd så går det helt enkelt inte att rädda ekonomin,” säger Christiane.

– Mitt duktiga team och jag har kämpat tappert och anpassat oss så mycket vi kunnat, men när gästerna inte kommer i tillräcklig mängd så går det helt enkelt inte att rädda ekonomin,” säger Christiane.

Det är nästan som magi…

Personalen fick sluta. Dörrarna låstes och en oro för framtiden tilltog. I kalendern var det fortfarande många lördagar förbokade av bröllopspar. Hur skulle Christiane lösa så att de kunde ha sin fest om de valde att fortfarande vara här på Lustfyllt?

– Då gjorde jag som jag brukar rekommendera mina klienter att göra. Jag gick och la mig och somnade helt enkelt. Vi har väl alla någon gång vaknat upp med lösningen på ett problem som känts svårt eller nästan omöjligt innan vi sedan gått och lagt oss. Att sedan få 6-8 timmars sömn kan göra underverk. Och inte bara för att få fysisk återhämtning. Det häftigaste som händer under sömnen är nog att kroppen får igång en ökad neuroplasticitet. Vad är det för avancerat ord tänker du kanske. Det betyder helt enkelt att våra hjärnceller skapar kopplingar sinsemellan. Det i sin tur tillåter att vi får lättare att lära oss nya saker men även att vi ser omedvetna mönster som leder till lösningar. 


– Det är nästan som magi, skrattar Christiane. Det min hjärna gjorde under natten var att plocka fram namnet på någon i min bekantskapskrets som jag kunde be om råd. Det är bara så, ibland behöver vi hjälp från andra för att komma vidare. Och visst kan det vara svårt att be om hjälp, stoltheten får sig en liten törn men det värsta som kan hända är att man får ett nej. Och ett nej dör man inte av, resonerar Christiane vidare.

FC Gruppen gästar Lustfyllt

Christiane tänkte att en hel sommar med en tom lada inte fanns inte på kartan och att det var värt att våga satsa på en ny modell så att man inte ångrar något senare.
Hon bestämde därför träff med William Axelsson från FC Gruppen. Företaget behöver kanske inte presenteras men för formens skull så kommer det här en liten introduktion.

FC Gruppen (FC Event, FC Production och FC Bryggeri) är ett familjeföretag som utgår från Jönköping och är verksamt inom catering, event, konferenser och restauranger. Håkan Axelsson har varit med sedan starten 1993 och lämnade för några år sedan över VD-posten till sonen William. Redan från starten var röda tråden i verksamheten att servera gästen allt från halva ostfrallor till fullständiga koncept. Allt från frukost till dagens lunch och stora events och galabanketter.

Christiane och William konstaterade snabbt att de har samma tänk när det kommer till kvalité och smakupplevelser. Att det är viktigt med personlig service och bra mat tillagad med lokala råvaror.

Beslutet togs därför att testa ett unikt samarbete, ”konkurrenter” emellan. Från helgen den 24-25:e april (som sammanföll med Lustfyllts 5-årsjubileum) så tog FC Gruppens personal över driften och matlagningen. Christiane blir dock kvar som bollplank och ambassadör.

– Jag kan omöjligt hålla mig härifrån helt så ni kommer få se mig ändå, skrattar Christiane.

1 +1 = 3

Fokus kommer att ligga i att ge nytt liv åt den dignande fikabuffé som gäster vallfärdat till Lustfyllt för. Men det kommer givetvis också att serveras lunch och arrangeras bröllopsfester. Och kanske lite annat.

– Vi är jätteglada över det här samarbetet och ser fram emot en smakrik sommar på Lustfyllt. Vi kommer ha öppet alla dagar i veckan och förhoppnings tillåter både vädret och rådande läge att genomföra några extra happenings under sommaren. Här finns ytorna för att kunna välkomna gäster och ha öppet efter rådande restriktioner, säger William.

– Vårt gemensamma mål är att gästen ska känna sig omhändertagen. Vi gör jobbet, du njuter. Och som man säger, 1 + 1 = 3. Lustfyllt + FC Gruppen = fantastisk miljö, god mat och personlig service. Sommaren är räddad avslutar Christiane.

Text: Lustfyllt
Foto: Mari Widetoft

Share post with: