Som ett av de absolut största och mest aktiva förmedlingarna i landet så tar nu Svensk Fastighetsförmedling ytterligare ett strategiskt kliv i regionen när man storsatsar på ett nytt kontor i Habo. Magazine195 fick förmånen att träffa delägaren Henrik Holm tillsammans med blivande butiksansvarig - Johan Agnesund.

Svensk Fastighetsförmedling har under många år varit en av de absolut största aktörerna i Jönköping och var exempelvis under förra året klart störst sett till antalet genomförda försäljningar med drygt trettio procent av marknaden. Det är dessutom så att det franchise-ägda kontoret i just Jönköping är det största inom Svensk Fastighetsförmedling i hela Sverige.

Utöver kontoret på Klostergatan 12 i Jönköping så driver Henrik Holm tillsammans med de tre kollegorna Jan Windolf, Anna Axelsson och Fredrik Hagejärd ett flertal kontor runt om i Jönköpings län. Förutom Jönköping så har de även verksamhet i Mullsjö, Gränna, Värnamo och Tranås – samt att det nu då alltså är dags att öppna upp även i Habo.

Gynnsamt läge

Habo har under de senaste åren vuxit fram som den mest aktiva och expanderande tätorten i Jönköpings län. Under tjugohundratalet så har ortens befolkning ökat med drygt 30%. Det har såklart heller inte gått obemärkt förbi hos Henrik Holm och hans kollegor på Jönköpingskontoret.Vi måste vara på plats där kunden finns…

”Habo har expanderat kraftigt och allt tyder på att kommunen kommer fortsätta satsa och expandera. Vi har under många år följt flyttströmmen mellan Jönköping och Habo och då är det klart att vi vill vara på plats och kunna bli marknadsledande även där”, säger Henrik.

Måste träffa kunderna där de finns

Under juni månad så flyttar Svensk Fastighetsförmedling in i Swedbanks tidigare lokaler i Habo centrum. ”Ett mycket bra läge”, enligt Henrik. 

Butiksansvarig i Habo Johan Agnesund fyller på – ”Vi vet att det är väldigt viktigt att kunna träffa kunderna personligen för att på så vis förstå kundens behov och önskemål – vare sig man vill köpa eller sälja en bostad. När kommunen växer finns en potential både på begagnatmarknaden och för nyproduktion. Vi vill därför att invånare i Habo ska veta att vi är tillgängliga för att träffas på tider och platser som passar dem. Så det är bara att titta in och knacka på dörren”.

Starkt rustade med stort nätverk

Svensk Fastighetsförmedling jobbar brett för att direkt kunna nå kunder på olika sätt. 

”Vi jobbar aktivt med vårt kundregister för att matcha spekulanterna enligt deras önskemål. Det är ett register som består av tusentals potentiella köpare som är seriöst intresserade av att hitta nytt boende. 

Fler relativa fördelar

En av de delar i verksamheten som är unik för Svensk Fastighetsförmedling är produkten Varudeklarerat. Varudeklarationen avser en besiktning tillsammans med en försäkring mot dolda fel utökat med osynliga och besiktningsmissar. Säljaren eller köparen kan teckna denna försäkring via Svensk Fastighetsförmedling där försäkringsgivare är Anticimex försäkringar AB. ”Denna produkt är en trygghet för både säljare och köpare och ger ett extra försäkringsskydd i tio år”, förklarar Henrik. 

”En kund hos oss ska också känna sig säker med att vi genom inomhusfoto, utomhusfoto, drönarfilm samt 3D-film invändigt av varje objekt – också verkligen ser till att dokumentera och presentera hela säljarens bostad på bästa vis”, berättar Henrik.

Invigningsvecka

I och med situationen med COVID-19 så kan man ju misstänka att Svensk Fastighetsförmedling inte kommer att kunna hålla i någon större invigning. ”Nej, i och med hur situationen är nu så kan man gissa att det inte hinner att bli så stora förändringar under den närmsta tiden. Vi hoppas dock att kunna genomföra en bra invigningsvecka under juni månad och på så vis låta alla habobor kunna bekanta sig med oss och vår verksamhet”, avslutar Henrik med ett leende.

Vi önskar Svensk Fastighetsförmedling all lycka med öppningen och etableringen av det nya kontoret i Habo.

Text: Robert Widetoft
Foto: Photo By Mari.G:W

 

Share post with: