En av de sporter som förefaller vara en kraft till ökad fysisk aktivitet hos framförallt vuxna är padel. Under det senaste året har det fullständigt exploderat med padelbanor runt om i regionen. Den senast invigda banan finner vii Bankeryd - och närmare bestämt hos Bankeryds Tennisklubb.

Daniel Eklund (ordf.) & Jonas Rydh (tävlingsledare i padelturneringen vårslaget.

Det verkar inte finnas något stopp. Och det är inte bara tennisentusiaster eller de som vanligtvis tränar regelbundet på annat vis som tagit sporten till sina hjärtan. ”Jag måste erkänna att det är en sport som helt klart är lättare att bemästra än tennis. För mig ligger såklart tennis varmare om hjärtat. Men jag förstår helt klart de som har blivit sålda på padel”, säger Daniel Eklund, nytillträdd ordförande i Bankeryds Tennisklubb.

Padel kompletterar verksamheten

Klubben färdigställde i april månad en utomhusbana som ligger precis i anslutning till tennishallen på Furuvik. ”Vår förhoppning och tro är att padelbanan ska bli ett fint komplement till vår verksamhet och därmed ytterligare höja kvalitén totalt sett på vår anläggning. Det innebär framförallt att vi kan ge våra medlemmar fler möjligheter att träna och även samtidigt nå nya grupper i olika åldrar. Vi tror också att det är av godo att man testar på olika typer av racketsporter för att blien bättre tennisspelare”, fortsätter Daniel.

Vårslaget – klubbens första padeltävling

I början av maj månad så genomfördes även klubbensförsta padeltävling. Vinnare av den första upplagan blev den tidigare ordföranden Torgny Karlsson i par med Robert Tekin som i finalen besegrade bröderna Marcus och Christoffer Romfors. ”Verkligen en kul turnering som samlade hela 32 deltagande par. Så det lär bli fler turneringar framöver”, säger Daniel.

Satsar på att bredda verksamheten

Under de senaste åren så har klubben på många vis stärkt upp sin ”hårdvara”, som Daniel uttrycker det. ”Mycket tack vare ett idogt arbete av min företrädare Torgny Karlsson, så har vi lyckats att stärka upp vår anläggning riktigt ordentligt. Bl.a. genom att lägga ett nytt och modernt underlag till våra tre inomhusbanor, fräscha upp utomhusbanorna, ansluta till kommunalt vatten, samt exempelvis i projekt tillsammans med fotbollsklubben i Bankeryd och Jönköpings kommun, bygga en minitennisbana och ett utomhusgym”, berättar Daniel.

Utbildar fler tränare

”Vi är nu en klubb fullt redo för att lägga ännu merenergi på att utveckla vår positiva klubbkultur där vikan visa att vi är en klubb för alla. Vi kommer breddavår verksamhet ytterligare där vi dels har träningsverk-samhet för alla nivåer upp till spelare i BTK akademi, som vill satsa hårdare på sin tennis. Sammantaget så erbjuder vi nu i och med den nya padelbanan något för alla och vi hoppas även att de som under många år länge varit aktiva i tennisspelare i klubben kan fortsätta flera år till även när eventuella krämpor gör sig påminda. Men vi behöver samtidigt även jobba mer med att behålla aktiva barn och ungdomar i klubben. Som ett led i denna satsning jobbar vi nu även kontinuerligt med att ta fram nya tränare som stöd tillvår chefstränare. Genom att ha fler tränare på olika nivåer så hoppas vi att kunna erbjuda bra träning för alla nivåer”, avslutar Daniel.

Bankeryds Tennisklubb

Bankeryds Tennisklubb bildades 1958. BTK har tretennisbanor inomhus samt två grusbanor, en minitennisbana och den nylagda padelbanan utomhus. Vill du boka en bana hos klubben i sommar så kan du göra det via hemsidan bankerydstk.nu alternativt gå direkt till bokningsverktyget match-i.

Text: Robert Widetoft
Foto: PhotoByMari.G:W

Share post with: