Som en fortsättning av det populära inslaget med hemma-hos-besök i Habo så möter vi i detta nummer Alexandra Truedsson med familj. Alexandra är en 26 år gammal tjej som är gift med Joel och gemensamt så har de efternamnet Truedsson och den snart ett år gamla dottern Lykke.

Parets hus har säkerligen sitt ursprung i 50-talet även om den nysatta horisontala träfasaden och de invärtes nedrivna väggarna förvandlat familjen Truedssons hem till ett hem som snarare andas 2010- tal. ”Vi tänkte först att vi skulle renovera huset och sedan sälja det för att ta oss närmre vårt ”drömhus”. MEN, vi har ångrat oss och trivs verkligen superbra här och tycker det är ett tryggt och ett vänligt kvarter med härliga grannar. Så vi kommer nog att bo kvar här ett bra tag framöver”, skrattar Alexandra.

Vi bjuder hellre hem folk

Alexandra med dottern Lykke

Alexandra berättar att de dock inte alltid har bott i Habo. ”Ett tag efter det att vi köpt huset 2012 så fick jag en känsla av att jag gärna skulle vilja pröva på en större ort ett tag. Så när jag fick jobb i Stockholm på Odd Molly så beslöt vi oss för att testa på storstadslivet med alla restauranger och häftiga uteliv”. ”Joel var väl inte supersugen men han öppnade sitt hjärta ännu en gång och såg även han till att skaffa ett jobb i Stockholm”, skrattar Alexandra. Efter bara ett år på plats i Stockholm och med Lykke växande i magen så återvände man dock till Habo igen.

”Vi insåg att vi inte utnyttjade storstadslivet som vi trodde att vi skulle göra och det kändes helt rätt att ytta tillbaks till Habo igen. Vi bjuder hellre hem folk istället för att gå på restaurang och då kan vi ju lika bra bo här”.

ILX Interiör – Ett eget designkoncept

Det märks verkligen att Alexandra och familjen Truedsson är intresserade av design och interiör. Inredningen hos familjen går i modern stil med en markant rustik känsla som ger en touch av avskalad industrikänsla.

Det känns därför inte som en överraskning när Alexandra berättar att hon för ett par år sedan födde tankarna om att utveckla ett eget möbel och inredningsbrand. Lägg där till att maken Joel är snickare så förstår man att förutsättningarna för ett modernt inrett hem är tämligen goda.

Sedan ett knappt år tillbaks så förverkligades också drömmen om ett eget ”brand” i form av ILX Interiör. Design och produktion sker lokalt i Habo där även maken Joel och framförallt Alexandras pappa spelar en viktig roll i framtagandet och utveckling av varje alster.

Och idag – efter hennes lansering av märket så har hon redan ett par återförsäljare klara samt även en webshop där det exempelvis går att beställa hallinteriör eller t.ex. ett soffbord. Paret har av naturliga skäl valt att använda ett flertal av märkets produkter i sitt eget hem.

Alexandra avslöjar under samtalet att trots parets relativt ringa ålder så har hon och Joel faktiskt varit ett par i nästan tio år. Paret träffades redan under gymnasietiden då ursprungligen en av Joels nära vänner var den som uppvaktade Alexandra först. Alexandra som snarare hade känslor för Joel beslöt då för att låta Joel veta att så var fallet vilket gjorde att Joel till slut flyttade fram sina positioner. ”Det var underbart”, säger Alexandra.


Text: Robert Widetoft
Foto: Mari Widetoft

Share post with: