Efter ett par år av snabb utveckling av den nya racketsporten nationellt i Sverige med bl.a. frekvent byggande av padelbanor regionalt i Jönköpingsregionen så får även Habo sin första padelanläggning. För ett par veckor sedan så slog Habo Padelcenter upp sina portar. Förhoppningen är att locka nya såväl som mer erfarna spelare till sporten.

Vi möter ägarna Magnus och Kevin, tillika far och son i anslutning till den nybyggda hallen som ligger utmed Bränningeleden. Vid tidpunkten för vårt besök återstår det endast några slutliga moment innan hallen är fullt komplett att kunna nyttjas. Det är tydligt att det kommer att bli en anläggning som står sig väl. Förutom att det är hela elva meter i takhöjd så kan man bland annat också ståta med möjligheten för besökare att kunna boka bastun som ligger i anslutning till omklädningsrummen.

Magazine195 är såklart nyfikna på hur Magnus och Kevin kommer att driva Habo Padelcenter och vad mer som månne gör dem unika ibland alla bygdens padelanläggningar.

Starkt entreprenörsskap

Det är inte det första projektet som familjen tar sig an. Magnus har under de senaste tretton åren bedrivit en framgångsrik verksamhet med bolaget EKC Nordic Trading. Hans driftighet har blivit uppmärksammat såväl nationellt som lokalt i Habo kommun där Magnus just i år dessutom blev utsedd till Årets företagare.

”Kevin har ju jobbat med mig i övriga verksamheter under ett antal år nu och har på många vis därmed fått en fantastisk möjlighet med en praktisk skolning som företagare. Vi har ju olika personligheter såklart där jag tycker vi kompletterar varandra väl. Kevin har i detta projekt lagt ner ett enormt arbete vilket förstås känns väldiga bra. Så det känns som att vi är väl förberedda”, säger Magnus.

Enkel sport att komma in i

Det framgår tydligt att det är Kevin som har det största intresset för sporten och att det är han som har fått styra stora delar av satsningen. ”Jag tyckte direkt att det var en väldigt rolig sport då jag provade på redan vid första tillfället. Det är så enkelt att komma igång och man känner verkligen att man kan lära sig att spela padel relativt fort”, säger Kevin med stor entusiasm. Det var alltså mycket glädjen och känslan för sporten som gjorde att det slutligen blev en satsning.

”Utan Kevins positiva och starka drivkraft så tror jag inte att vi hade dragit igång det här. Vi är vana att jobba med snabba beslut och det kändes därför inte konstigt när vi väl bestämde oss för att köra igång processen för lite drygt ett halvår sedan. Det var lite av en slump att vi kom till skott för att bygga Habo Padelcenter, men när vi väl bestämt oss så har vi aldrig tveka på att det är en rätt satsning just nu. Jag har även i detta projekt fått enorm stöttning av min sambo Malin och våra döttrar Elin och Clara”, säger Magnus.

Ett koncept med något för alla

Magnus berättar att förutom att kunna boka anläggningens padelbanor (vilket man gör online via matchi.se) har man gemensamt diskuterat mycket för att komma fram till olika typer av regelbundna inslag som förhoppningsvis ska locka olika typer av individer till hallen.

”…vi har hela elva meter i takhöjd här i hallen”

”På måndagar kör vi exempelvis lunchpadel, onsdagar ungdomsträning samt tjejträning, torsdagar frukostpadel och fredagar AW-padel. Så det blir onekligen fullt upp med mycket olika inslag. Vi kommer dessutom att hålla med regelbundna yogaklasser på vårt övre plan, berättar Magnus.

Olika former av träningspass kommer även att finnas på lördagar och söndagar. För att klara av ovanstående satsning med regelbundna aktiviteter så har man beslutat att anställa en platsansvarig i Linnéa Udéhn. ”Linnéa har mycket energi, positiv inställning och dessutom ett brinna intresse för alla former av träningsaktiviteter och passar därmed perfekt i denna roll”, säger Magnus.

Kevin

En aspekt för just padelspelare är att man gärna vill ha högt i tak. Detta eftersom det därmed mer sällan händer att spelet stoppas av att bollen touchar eller fastnar i taket. 

”Vår hall är därför perfekt för padelspel då vi har hela elva meter i takhöjd här i hallen”, säger Kevin stolt. Vid sidan av att hålla hallen med bra förutsättningar för padelspel kommer vi självfallet även att kunna hyra ut rack till den som ej har eller sälja utrustning i form av skor och bollar”.

Duktiga på snabba omställningar

Magnus

”Vår hall är anpassad för att snabbt kunna ställas om i händelse att så skulle krävas. Vi har förberett ett väldigt flexibelt upplägg som gör att vi antingen kan utöka verksamheten med fler banor alternativt i värsta fall även kunna ställa om och demontera padelverksamheten för att i så fall istället använda hallen till höglager till vår tradingverksamhet. Vi hoppas och tror att ett sådant scenario kommer att ligga många år in i framtiden. Men vi är helt enkelt duktiga på snabba omställningar och är förberedda på olika utfall”, säger Magnus.

”Och samtidigt har den läroprocess vi båda har kunnat erfara genom att bygga Habo Padelcenter varit helt ovärderlig. Om allt går bra och helheten utvecklas på ett positivt vis så vem vet. Det kanske blir fler hallar så småningom” säger Magnus och småler.

Efter ett par veckors spel i den nya hallen så är det solklart att det är en populär sport som far och son har etablerat i Habo och just ordet padel ligger redan på mångas läppar i Habo.

Bästa julklappen

Efter ett trevligt samtal så avslutar vi intervjun med tankar om högtiden som står inför dörren. ”Jag önskar mig att folk runt om i bygden tillsammans med släkt, vänner och bekanta vill pröva på padel på hemmaplan”, säger Kevin. ”I en av Sveriges modernaste padelanläggningar med hela elva meter i takhöjd…” lägger Magnus till med ett skratt.

Text: Robert Widetoft 
Foto: Mari Widetoft

Share post with: