Tre företag börjar nu samarbeta för att erbjuda helhetslösningar för företag i Habo. Tillsammans kan Lisa Damberg, Ulrica Järpehult och Adam Boiardt erbjuda hjälp med löpande redovisning, bokslut, årsredo-visningar, revisioner och rådgivning. Allt kommer från och med november att ske i en och samma lokal. Och det var faktiskt ägaren till lokalen som kläckte samarbetsidén.

Adam Boiardt

Magazine195 träffar Lisa, Adam och Ulrica en solig oktoberdag då lövens färger lyser som facklor i och runt om Habo. Det finns en förväntansfull glädje på X26, på Jönköpingsvägen 26.

Alla tre är boende på orten. Adam, som är auktoriserad revisor, är den som först flyttat in i den ljusa arbetslokalen. Det var våren 2017 som han tog steget att lämna en fast anställning på PwC i Jönköping för att starta Boiardt Revision AB. Företagets inriktning är att hjälpa främst små och medelstora företag med revision och rådgivning. På frågan vilka drivkrafter han har i arbetet, får han tänka till.

– Det är tillfredsställande när min egen insats kan bidra till att utveckla andra företagare, deras företag och göra skillnad. Det handlar. väl ytterst om att hjälpa mina kunder att kunna förverkliga sina drömmar, antar jag. Det låter lite klyschigt men är sant. Och det märks att Adam trivs bra med livet som egenföretagare.

– Det har blivit jättebra. Jag har bättre möjlighet att styra min egen tid, har gångavstånd till jobbet och kan jobba ännu närmare mina kunder. Att driva eget företag är helt enkelt mer lustfyllt, berättar han.

Startade samarbete med före detta kollegan

Ulrica Järpehult, som är auktoriserad redovisningskonsult, var tidigare kollega med Adam på PwC. Hon blev så inspirerad när Adam startade eget, att hon också sade upp sig för att starta Järpehult Konsult AB. I november är det dags även för henne att flytta in i ett rum i samma fastighet.

Ulrica Järpehult

– Jag och Adam har redan utvecklat ett samarbete under året som gått och det kommer att gå ännu smidigare när vi nu ska sitta under samma tak, berättar hon. Ulrica arbetar mest med bokslut och årsredovisningar.

Hon varierar arbetet med undervisning på Tranås Utbildningscenter (TUC) och med att under kortare perioder hjälpa till på företags ekonomiavdelningar. Också hon verkat ha landat mjukt i livet som egenföretagare och det märks att Ulrica tänkt till om vad hon vill med sitt företag.

Hon blev så inspirerad när Adam startade eget, att hon också sade upp sig

– I mitt bolags logotype har jag valt att ha tre pusselbitar eftersom jag vill vara en pusselbit i företagens pussel som bär upp andra pusselbitar. Jag vill arbeta helhjärtat och med mod, våga ta kontakt med kunder men också våga säga nej. Jag letar gärna fel och reder ut dem, därför att det då så tydligt går att se resultat. Jag vill bidra med stöd så att företag kan undvika att återupprepa begångna fel och använda mina förmågor till att leda, coacha och undervisa mina kunder så att de utvecklas. Lisa som suttit tyst en stund och lyssnat, inflikar: – Ja, du är generös med din kunskap och ofta väldigt pedagogisk.

Lisa Damberg

Tredje personen kompletterar nu gruppen

Ulrica berättar att hon ofta fått förfrågningar att hjälpa företag med löpande redovisning men att hon själv inte varit intresserad av det. Det är här Lisa, som är redovisningskonsult, kommer in. Hon arbetade på Proficore AB till och med sista september och har nu startat sitt nya företag Nära Redovisning. Lisa berättar att hon vill arbeta nära kunden och anpassat efter kundens behov.

– Jag tycker om att arbeta serviceinriktat och det är stimulerande med relationer. Jag har en stjärna i mitt företags logotype för jag vill att det arbete jag levererar till kunden ska ha stjärnkvalité. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Ulrica och Adam, det känns både tryggt och roligt.

Tillsammans blir trion starkare

Det var fastighetsägaren Torbjörn Skarfelt som talade med Adam om möjligheterna att samla kompetens på ekonomiområdet i X26.

– Ja, han är mån om sina hyresgäster och en annorlunda hyresvärd på så sätt att han har idéer och visioner om vad han vill att vi ska göra. Han vill skapa helhetslösningar och blev en inspirationskälla för oss. Ulrica kände jag redan så hon var enkel att föreslå som samarbetspartner, fortsätter Adam.

Tidigare fanns en byrå med bred kompetens i Habo men efter att den lagts ned har vi märkt att det skapats ett tomrum

Ulrica kände Lisa sedan 14 år tillbaka då de lärde känna varandra via en föräldragrupp. Hon föreslog Lisa som kompletterande samarbetspartner och därifrån växte tanken vidare.

– Tidigare fanns en byrå med bred kompetens i Habo men efter att den lagts ned har vi märkt att det skapats ett tomrum. Det har inte lokalt funnits någonstans att gå för den som bara vill ha en väg in för olika typer av hjälp, berättar Adam.

 

Trion inte ska slå ihop sina företag men ska hänvisa till varandra vid en förfrågan

– Det är det tomrummet som vi tre nu tillsammans kan fylla för vi gör olika bitar, fortsätter Ulrica. Lisa sköter den löpande redovisningen. Jag jobbar med bokslut och årsredovisningar och Adam ansvarar för revision och rådgivning. Vissa företag behöver bara hjälp med en del medan andra behöver hjälp med allt.

Lisa förtydligar att trion inte ska slå ihop sina företag men ska hänvisa till varandra vid en förfrågan.

Gemensam marknadsföring

Tillsammans ska de tre också till viss del marknadsföra sig gemensamt. Närmast ska de presentera sig på ett frukostmöte som kommunen anordnar för företagare och sedan ska de i samband med ett öppet hus berätta mer om sina tjänster för intresserade. Alla tre ser positivt på Habo som de tror kommer att växa som bostadsort och de tror att särskilt tjänsteföretag kommer att fortsätta utvecklas på orten. De hoppas också att många nya företag kommer att startas här.

– Vi ser ljust på framtiden. Men det allra viktigaste för oss är att vi har roligt när vi går till jobbet. Det känns som vi har alla förutsättningar för det, avslutar Ulrica innan trion tillsammans går ut i höstsolen. #

Text: Jessica Hagård
Foto: Mari Widetoft