Vi stiger in i en värld som på något vis andas både en gammal och gedigen lantlig trygghet i kombination med stänk av en modern och internationell miljö men med samtidigt en jordnära medveten- het. Det ger också en känsla av att vara med i tiden på en plats där man gärna stannar länge både alldeles allena eller i sällskap med goda vänner...

-”Både jag och min sambo Jörgen tycker att det finns något magiskt här på Lustfyllt…”

Christiane har på många sätt gjort en resa genom livet som troligen gjort henne stark, självständig men samtidigt som det verkar också väldigt ödmjuk omtänksam och harmonisk. Allt sedan det att hennes mor dog när Christiane bara var nio år gammal till att hon själv på egen hand som sjuttonåring lämnade sitt dåvarande land Madagaskar för att bege sig till sin fars ursprungsland Frankrike för att utbilda sig till tolk i Paris.

– ”När jag lämnade min far i Madagaskar så lät han mig förstå att om jag åker så behöver jag aldrig mer återvända”. Det måste såklart har varit ett hårt slag men Christiane kände redan då att hon hade mer att uträtta. – ”Han ville att jag skulle stanna och ta hand om honom men jag ville något mer”. Det blev det första av många steg ut i världen innan Christiane hamnade i Sverige. Väl på plats i Geneve några år senare för att avsluta sina tolkstudier så träffade hon en svensk man från Stockholm som precis avslutat sina studier i Schweiz. Mötet blev början till ett liv kopplat till Sverige. Vid tjugosju års ålder hade Christiane hunnit med att bo i och driva en egen butik i Stockholm, fått sitt första barn Tibaud, skilja sig samt ånyo förbereda sig på en flytt till Geneve där ett jobb på FN väntade.

…till Jönköping

Det föll sig som det föll sig. På en semesterresa till Kenya så träffade hon en man från Jönköping som därmed åter förpassade Christianes fokus till Sverige och denna gång Jönköping. Tjugofem år senare så sitter hon nu här fylld av inspiration och glädje över att tillsammans med sin sambo Jörgen ha förvärvat Lustfyllt i Habo.

Vägen till helhet i livet

Efter att ha jobbat hårt under många år med mycket ansvar så kom hon som så många andra gör till en punkt där hon höll på att ”gå in i väggen”. Christiane valde att inte se det som ett problem – utan att istället söka vägar till lösningar. Lösningar fann hon bland annat genom att själv gå kurser i hur man lär sig coachning av individer och grupper. Vad som också hjälpte till var både fysisk och meditativ yoga som Christiane själv har utövat sedan hon var femton år gammal. – ”Jag tror också att min inställning har hjälpt mig mycket. Jag brukar säga att man kan alltid hitta vägar framåt. -”Skit i livet är som gödsel – man kan göra något av det”.

Bli den du är…på Lustfyllt

Så vad kan vi förvänta oss av Lustfyllt? Fram till köpet av Lustfyllt så drev Christiane en raw food-butik nere på stan i Jönköping. Ett visst inslag av hälsosam kost känns ju därför inte alltför avlägset. Men Lustfyllt kommer att erbjuda mer än så. – ”Jag vill att Lustfyllt ska vara en plats för alla” – ”Vill du ha sju sorters kakor så ska du få det. Vill du arrangera en konferens eller en konstutställning så ska det vara möjligt.

Oavsett – jag kommer att ge mitt hjärta och allt jag kan. Alla är välkomna med idéer. – Lustfyllt ska handla om valmöjligheter – men en gemensam faktor är att alla ska få en stund av välbefinnande”, avslutar Christiane. Hon är redan ute efter mer personal så det blir verkligen spännande att se vad Lustfyllt kommer att ge oss framöver.

Text: Robert Widetoft
Foto: Mari Widetoft

Share post with: